Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid

Iedere dag buitengewoon

   apr 03

De Boerderij

Op een prachtige locatie in de polder van de Alblasserwaard, dicht bij de Kinderdijkse molens, ligt (zorg)boerderij Zon van Gerechtigheid. Aan de Schoonenburgweg is het boerenleven overal zichtbaar. Zodra je het erf opkomt zal Max, de vriendelijke labrador, je begroeten.

Website_html_m32813418De boerderij bestaat uit weilanden, stallen, een werkplaats,een grote moestuin en natuurlijk heel veel dieren. Er zijn melkkoeien met de daarbij behorende kalfjes en jongvee, de vleesvarkens en schapen. We hebben ook nog hobby dieren zoals, poezen, kippen, cavia’s, pony’s en paarden, geitjes en een hangbuikzwijn. Er is genoeg te doen om echt zinvol, leerzaam, gezellig en actief bezig te zijn.

Kinderen, jeugdigen en volwassenen mogen hier zich thuisvoelen, nuttig maken en weer nieuwe moed en energie op doen voor de rest van de week. Er is ook ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren, zowel op sociaal- als praktisch vlak. Natuurlijk is er ook genoeg tijd en ruimte om lekker te spelen en te genieten.

Echte aandacht, een goed gesprek, sociale contacten en een stuk ontspanning, zorgen ervoor, dat het leven zin heeft, structuur biedt en dat je daarna weer verder kunt gaan. Ook voor ouders/verzorgers is het fijn, als de kinderen er even tussenuit zijn, om rustig bij te komen en zo vernieuwde energie op te doen.

IMG_9846