Zorgboerderij Zon van Gerechtigheid

Iedere dag buitengewoon

   jul 03

Vrijwilligers

Angelique

Hallo, ik ben Angelique Stelma-Bosma en ik ben op vrijdag als medewerker- en op zaterdag als vrijwilliger op de boerderij te vinden. Eind 2012 ben ik hier op de boerderij begonnen met mijn stage en daarna ben ik hier blijven werken. Ik heb de MBO opleiding Paardenhouderij niveau 4 gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik ook mijn Orun instructeur diploma behaald. Na deze opleiding ben ik verder gaan studeren. In 2016 heb ik de opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Op de zaterdag ben ik te vinden bij de paarden en geef ik paardrijlessen. Met elkaar aan het werk gaan bij de paarden, bezig zijn met de andere dieren of gezellig met elkaar een spel doen, vind ik super! Als ik de kinderen en jongeren zie genieten, geniet ik ook!

 

foto Steven

Hallo, ik ben Steven Vonk en ik werk één keer in de 2 weken op zaterdag als begeleider op de boerderij.
Ik woon in Alblasserdam en ik zit in Rotterdam op school.
Op dit moment ben ik bezig met een HBO economische studie. Ik heb veel ervaring met kinderen en jeugd, omdat ik vaak als begeleiding meeging op kinderkampen. Thuis hebben mijn ouders een gezinshuis.  Elke zaterdag dat ik op de boerderij ben is het genieten!
Voor de kinderen, maar ook zeker voor mezelf.

laura 1

Ik ben Laura, ik ben 19 jaar oud  ik werk één keer in de 2 weken op zaterdag als begeleider op de boerderij.Ik ben graag onder de mensen en heb een grote passie voor zingen. Ik zit in mijn tweede studie jaar HBO social work. Dit sluit heel erg bij mijn interesses en bij de taak die ik mag vervullen op de boerderij.

Louise 1

Ik ben Louise. Ik heb al een aantal keren stage op de boerderij gelopen. Ik volg de opleiding MBO dierverzorging op het Wellant college in Dordrecht waarbij ik ook een stukje zorg als les onderdeel kreeg. Ik vind het heerlijk om op de boerderij te zijn en met de jongeren samen te werken.  Afhankelijk van wanneer het nodig is ben ik op de boerderij te vinden.

herma 1

Hallo, ik ben Herma ik kom  sinds 2016 op de boerderij op de dinsdag en woensdag en ik ben hier terecht gekomen, doordat mijn zoon als cliënt voor dagbesteding kwam. Ik kom uit Ridderkerk. Moeder van vier kinderen en getrouwd.  Ik werk hier, omdat ik zo met mensen die vaak net buiten de boot vallen magwerken . Bezig met de dieren en de natuur zoals God het bedoeld heeft.

nikita

Ik ben Nikita, 24 jaar en sta sinds eind september 2019 met mijn paarden Anouk en Treasure op de boerderij bij Hetty en Klaas. Ik geef al jaren paardrijlessen aan kinderen, en vind het “boerderijleven” dan ook heerlijk!
En zo ben ik uiteindelijk in januari dit jaar gekomen als vrijwilliger om het team van de woensdag te versterken en mede de paardrijlessen te verzorgen op deze dag. Op dit moment vervang ik ook Angelique in verband met haar zwangerschap verlof.